Pasidaryk pats

Forumas mėgstantiems viską daryti patiems
*
Dabar yra 2019 Lap 14 15:16

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 40 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Kepame duonelę pačios
StandartinėParašytas: 2010 Lap 07 12:54 
Atsijungęs
Naujokėlis
Naujokėlis

Užsiregistravo: 2010 Lap 06 17:52
Pranešimai: 12
Skaičiau rusų forume, kad plyšta, kai ruginė tešla būna perkildinta, nežinau kiek tame yra tiesos. Bet ten akcentuojama, kad reikia dėti kepti, kai dar yra potencijos tešlai kilti. Kaip tai nustatyti būtent ruginei tešlai, nežinau, nes su kvietine viskas aišku.
Vėl, gali plyšti jei blogai duona suformuojama. Pats ruginės duonos formavimas ir man dar yra mistika. Čia vis kažkas nutylima.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kepame duonelę pačios
StandartinėParašytas: 2010 Lap 07 13:46 
Atsijungęs
Globalus moderatorius
Globalus moderatorius

Užsiregistravo: 2010 Rgp 10 22:46
Pranešimai: 66
Aš kepu duonkepėje, man irgi suplyšta kaip įpjova, bet tas netrukdo man, na gal tik nelabai gražiai atrodo. O šiaip duonkepėje pigiau kepti - čia jei kas paskaičiuot nori kur pigiau išsikept duoną - man išeina kepaliukas 1.3kg, kepant duonkepėje gaunasi nuo 1.5-2 Lt, čia nuo priedų dar priklauso - saulėgrąžos, sėklos įvairios, lašinukai. Orkaitėje gautųsi vien tik už elektrą 1.32Lt (čia jei 3kW ir elektra po 44ct) - 1.76Lt (4kW) - vėlgi nuo orkaitės galingumo priklauso. Taip kad duonelė neišeina pigesnė nei litas, kaip sakė ta moteris per TV (čia iš sm Mrs.R) .

_________________
Vėrinukas - papuošalai internete


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kepame duonelę pačios
StandartinėParašytas: 2010 Lap 07 14:01 
Atsijungęs
Naujokėlis
Naujokėlis

Užsiregistravo: 2010 Lap 07 11:59
Pranešimai: 6
Miestas: kaunas
as puikiai suprantu, kad orkaiteje brangiau..kepu ir duonkepeje rugine, bet man ji ne visad iskepa kazkaip, buna veliasi ant peilio ir tos pluteles ner tokios skanios. balta kvietine tai normaliai. nu zodziu kartais kepu ir orkaiteje :) o suplysta nau ziauriai...gal tikrai tas kepaliuko formavimas turi itakos, nes as kepu is tokios kiek skystesnes teslos ir formoje...

_________________
Mano hobi


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kepame duonelę pačios
StandartinėParašytas: 2010 Lap 07 14:12 
Atsijungęs
Globalus moderatorius
Globalus moderatorius

Užsiregistravo: 2010 Rgp 10 22:46
Pranešimai: 66
Dėl kainos aš tik šiaip orientaciją parašiau, o kepti tai manau juk vistiek renkamės kiekviena savo :) Anksčiau aš darydavau tokia tešlą visai neskystą, kad kepaliukas formuodavosi gan neblogai, bet ir pati duona iškepdavo tokia kietoka, tik va neplyšdavo. Pradėjau daryti skystesnę tešlą - pasimatė suplyšimai, gal čia ir nuo to dar kiek priklauso, nuo skysčių kiekio?

_________________
Vėrinukas - papuošalai internete


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kepame duonelę pačios
StandartinėParašytas: 2010 Lap 07 16:40 
Atsijungęs
Naujokėlis
Naujokėlis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010 Lap 06 17:43
Pranešimai: 4
Miestas: Vilnius
O as vel su savo duonkepiu istorija ( fedoska is SM) :lol: Jau minejau, kad pakeite man ja. Pyragas kepa pusantros valandos :evil: Nu trampampam, reiskai ne duonkepese beda, muset mano rankos ne is tos vietos auga :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kepame duonelę pačios
StandartinėParašytas: 2010 Lap 07 18:41 
Atsijungęs
Naujokėlis
Naujokėlis

Užsiregistravo: 2010 Lap 07 11:59
Pranešimai: 6
Miestas: kaunas
tai tu pagal temperatura sprendi ar kaip? o gal iskepes? pyragas, keksas ar duona? nu jei keksas tai suprantu kad gali ilgiau kepti...

_________________
Mano hobi


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kepame duonelę pačios
StandartinėParašytas: 2010 Lap 07 19:55 
Atsijungęs
Naujokėlis
Naujokėlis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010 Lap 07 15:26
Pranešimai: 22
Miestas: Panevėžio r.
Nu dabar aš paskaičiuosiu duonos savikainą:
elektra - 0,6kW - per visą gamybos ciklą - 35ct
miltai 450g - (dar iš pernykščių grūdų (1Lt/kg, o Lenkijoj pirkdavom ir 80ct/kg), o dabar reikėtų ieškot ko pigesnio) - 50ct
vanduo iš krano: 1,2st - hm... velnias, nepasakysiu, maniškis iš šulinio
1a.š. druskos - (79ct/kg) - 3ct
1 a.š. cukraus - (2,49lt/kg) - 9ct
2 a.š. mielių - (16lt/kg) - 11ct
aliejus 1v.š. - (4lt/l) - 4ct

Vienu žodžiu, jei nori kepti duoną namuose - bus pigiau, jei nebėgsi pirkti pirmų po ranka papuolusių miltų, mielių po 1Lt už 7g ir tt... O dar jei pvz pas ką kaip pas mane elektra dvitarifė, tai jos gal tik kokius 25ct sunaudojam...
Tiesą sakant, aš nebežinau, kiek duona ir batonas kainuoja parduotuvėj... Net toj pusėj niekada nebūnu, bet kiek matau reklamą per TV, pvz vakar Norfa reklamavo kažkokią duoną, tipo akcija ir dabar 700g kepalėlis kainuos tik 1,79Lt :shock: Tai kiek jis kainuoja ne akcijos metu?????

Juste Ole - pyragas ir pas mane kepa 2val. todėl keksų ir nekepu duonkepėj, įsigudrinau kepti mielinius pyragus su daaaaaaug aguonų ar daaaaaug riešutų masės....

Duona man mažiau plyšta, jei kepu orkaitėj puode ir laikau uždengtą, kol gerai pakyla, jei kišų atvirai į įkaitintą orkaitę - plyšta... bet man netrukdo... Vokiečiuos spec pjovimus daro, kad atrodytų kaip suplyšus...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kepame duonelę pačios
StandartinėParašytas: 2010 Lap 07 20:04 
Atsijungęs
Naujokėlis
Naujokėlis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010 Lap 07 15:26
Pranešimai: 22
Miestas: Panevėžio r.
vienu žodžiu, kai man duona tapo darbu, biški norisi būti batsiuviu be batų, bet šeima rėkia - pirktinė brangu ir neskanu... Tai šeštadienio arba sekmadienio rytas pas mane yra skiriamas išimtinai duonos kepimui. Kepu visai savaitei ir dedu į kamerą.
Jau nebeskaičiuoju to, ką išleisčiau, jei nulėkčiau nusipirkt tik puskepalio duonos į parduotuvę...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kepame duonelę pačios
StandartinėParašytas: 2010 Lap 08 10:23 
Atsijungęs
Naujokėlis
Naujokėlis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010 Lap 06 17:43
Pranešimai: 4
Miestas: Vilnius
margareta rašė:
tai tu pagal temperatura sprendi ar kaip? o gal iskepes? pyragas, keksas ar duona? nu jei keksas tai suprantu kad gali ilgiau kepti...



Pagal temperatura. Visaks buna neiskepe,, reikia papildomai jungt bent pusvalandukui


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kepame duonelę pačios
StandartinėParašytas: 2010 Lap 08 10:25 
Atsijungęs
Naujokėlis
Naujokėlis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010 Lap 06 17:43
Pranešimai: 4
Miestas: Vilnius
Mrs R rašė:
Juste Ole - pyragas ir pas mane kepa 2val. todėl keksų ir nekepu duonkepėj, įsigudrinau kepti mielinius pyragus su daaaaaaug aguonų ar daaaaaug riešutų masės....



Orkaitej?


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 40 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007