Pasidaryk pats
http://www.verinukas.lt/pasidarykpats/

Alučio gamybos procesas
http://www.verinukas.lt/pasidarykpats/viewtopic.php?f=17&t=40
Puslapis 11

Autorius:  Niki [ 2010 Lap 17 18:02 ]
Pranešimo tema:  Alučio gamybos procesas

Gal kas jau bandėt pasigaminti namuose alų ir galit aprašyti visą eigą? Yra toks noras pasigaminti, bet nė žalio supratimo neturiu kaip tą daryti. Teko girdėti, daryti paprasčiausią girą, bet labai gi įdomu būtų ir alų pasigamint... :alus:

Autorius:  Mrs R [ 2010 Gru 08 18:49 ]
Pranešimo tema:  Re: Alučio gamybos procesas

Nu ne, alus tai ne gira, žinau, vienas pažįstamas namie sėdėdavo ir 'gaudydavo, kada alus ims vaikščioti'. Gamindavo jis tikrą kaimišką alų, moteriškėms negeriamą....

Autorius:  Niki [ 2010 Gru 09 17:23 ]
Pranešimo tema:  Re: Alučio gamybos procesas

;DD man tikro teko ragauti, bet jau nebepamenu skonio, tuo laiku man buvo neskanus, o dabar gal ir nieko, nors neypatingai mėgstu alų, nebent utenos tas tamsus lengvas.. aišku kai kam jis visai ne alus, bet kai pats nemoki pasidaryt, tai pasirinkimo nėr.

Autorius:  DIY [ 2010 Gru 09 20:09 ]
Pranešimo tema:  Re: Alučio gamybos procesas

O tai, kas tai per momentas, kai alutis ima "vaikščioti"? Ką tada reikia daryti? Gaudyti :party: ?

Autorius:  Giords [ 2011 Kov 29 21:05 ]
Pranešimo tema:  Re: Alučio gamybos procesas

Apie alaus gamybą internete galima rasti nemažai info, kad ir http://www.alaus.info/forumas/ ar http://www.atvirasalus.lt/skaitykla. Pats alų pradėjau virti prieš pusmetį ir jau žinau, kad "valdiško" nebepirksiu. Pradedantiesiems siūloma pradėti nuo alaus rinkinių ar salyklo ekstrakto ir apynių (alaus rinkinys - tai tas pats salyklo ekstraktas, tik virintas jau su apyniais). Alaus rinkinys supilamas į tam tikrą kiekį pašildyto vandens (nurodo gamintojas) - dažniausiai apie 20 l, pridedama apie 1 kg cukraus, ataušinama, užpilama mielių (įeina į rinkinį), viskas supilama į sandarų indą su "burbuliatoriumi". Rūgimas vyksta kelias dienas. Kai burbuliatorius išleidžia po vieną burbuliuką maždaug per 1 minutę - viskas, išskyrus mieles ant indo dugno, perpilama į kitą sandarų indą ir išnešama vėsiai brendimui. Po kelių savaičių galima vartoti.

Autorius:  Niki [ 2011 Bir 15 16:33 ]
Pranešimo tema:  Re: Alučio gamybos procesas

Giords rašė:
Apie alaus gamybą internete galima rasti nemažai info, kad ir http://www.alaus.info/forumas/ ar http://www.atvirasalus.lt/skaitykla. Pats alų pradėjau virti prieš pusmetį ir jau žinau, kad "valdiško" nebepirksiu. Pradedantiesiems siūloma pradėti nuo alaus rinkinių ar salyklo ekstrakto ir apynių (alaus rinkinys - tai tas pats salyklo ekstraktas, tik virintas jau su apyniais). Alaus rinkinys supilamas į tam tikrą kiekį pašildyto vandens (nurodo gamintojas) - dažniausiai apie 20 l, pridedama apie 1 kg cukraus, ataušinama, užpilama mielių (įeina į rinkinį), viskas supilama į sandarų indą su "burbuliatoriumi". Rūgimas vyksta kelias dienas. Kai burbuliatorius išleidžia po vieną burbuliuką maždaug per 1 minutę - viskas, išskyrus mieles ant indo dugno, perpilama į kitą sandarų indą ir išnešama vėsiai brendimui. Po kelių savaičių galima vartoti.



Ačiū už info :va:

Autorius:  Anonymousz [ 2017 Rgs 28 21:27 ]
Pranešimo tema:  Re: Alučio gamybos procesas

Dekui reiks paieskoti daugiau dar info.

Autorius:  Hormandas [ 2017 Spa 16 20:19 ]
Pranešimo tema:  Re: Alučio gamybos procesas

Nėra toks lengvas procesas, kad imt ir pasidaryt. Reiktų bent jau vieną kartą pamatyti, kaip vyksta procesas ir suprasti jį iš esmės. Vėliau, susirinkus pradinį starter kitą galima pradėti virimą. Bet reikia labai daug kantrybės, o, beje, ir laiko.

Puslapis 11 Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/